Speltakken

Je zult je misschien afvragen wat nou speltakken zijn. Zoals er bij voetbal elftallen zijn, zijn er bij Scouting speltakken. De St.-Jozefgroep heeft op dit moment zeven speltakken, waarvan de Bevers de jongsten zijn en de Roverscouts de oudsten. Elk speltak speelt verder ook in z'n eigen thema. Zo spelen de Bevers in het dorp Hotsjietonia en de Welpen in de Jungle.

Hieronder vind je een overzicht van alle speltakken bij onze groep. Klik op de tekst 'Lees verder' op het logo voor meer informatie over het desbetreffende speltak.

Bevers

Scouting begint bij St.-Jozef vanaf 5  jaar. Dit zijn de Bevers, een speltak voor jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar. De bijeenkomsten van de Bevers staan vaak in het teken van "Stuiter". Dit is een fantasie persoon die allerlei avonturen beleeft. [i] Lees verder ..

Welpen (Shanti horde)

Welpen zijn meisjes van 8 t/m 10 jaar. De Welpen draaien op de dinsdagavond hun opkomsten. De Welpen spelen in de Rimboe. [i] Lees verder ..

    

Welpen (Mowgli horde)

Welpen zijn jongens van 8 t/m 10 jaar. De Welpen draaien op de donderdagavond hun opkomsten. De Welpen spelen in de Rimboe. [i] Lees verder ..

Scouts (Gidsen)

Gidsen zijn meiden van 11 t/m 13 jaar en draaien op de vrijdagavond hun programma dat de leiding weer voor hun bedacht heeft. Dit kan van alles zijn.
Een toren maken van palen en touw (pionieren) tot het maken van een warme maaltijd op het vuur. [i] Lees verder ..

    

Scouts (Verkenners)

Verkenners zijn jongens van 11 t/m 13 jaar en draaien op de vrijdagavond. [i] Lees verder ..

Explorers

Explorers zijn jongens en meiden van 14 t/m 17 jaar en draaien op de vrijdagavond. Nu worden er bij de Scouts al spectaculaire opkomsten georganiseerd, maar bij de Explorers gaat het een treedje hoger. Ben je al nieuwsgierig? [i] Lees verder ..

    

Roverscouts

Roverscouts zijn jongens en meiden van 18 t/m 21 jaar en draaien afwisselend op zaterdagavond. De Pioniers en Voortrekkers zijn een zelfstandige stam en doen allerlei scoutingactiviteiten.roverscouts

  

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube