Laatste nieuws

Oud papier actie Meerssen-Oost vrijwilligers

Oud papier wordt 1 x per maand aan huis ingezameld. Iedere 3e zaterdag van de maand wordt het papier en karton opgehaald in Meerssen-Oost door Scouting Meerssen. De actie duurt van 9:00 uur tot ongeveer 11:30 uur. Per keer zijn er 6 tot 8 vrijwilligers nodig. We zijn op zoek naar een aantal vrijwilligers van Scouting (ouders en/of stafleden) die enkele uurtjes komen helpen op een van de volgende dagen:

Zaterdag 16 oktober 2021, Zaterdag 20 november 2021, Zaterdag 18 december 2021, Zaterdag 15 januari 2022.

Voor de vrijwilligers aan de Oud Papier Actie is er na afloop koffie, thee en vlaai in het Scoutinggebouw. Bent u bereid om ons te helpen op een of meerdere van bovenstaande zaterdagen voor ongeveer 2,5 uur? Laat het ons even weten. Neem contact op met Rik Akkermans 0654397820.

Het nieuwe Scoutingseizoen is gestart! (2021-2022)

Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom om eens te komen kijken. Anders neem even contact met ons op voor meer informatie (06534397820).

Kijk zelf maar hoe leuk het kan zijn. Wil je mee doen? Kom dan eens langs tijdens een van onze opkomsten in ons Scoutinggebouw en doe gewoon mee.  Je mag de eerste 4 keer gratis komen meedoen!

Hieronder volgen de opkomst data:

 •  Bevers (5 tot 8 jaar):    Zaterdag 11:00 - 13:00
 •  Welpen (8 tot 11 jaar): Zaterdag 11:00 - 13:00
 •  Scouts  (11 tot 14 jaar):  Vrijdag 19:00 - 21:00
 •  Shero's (14 tot 18 jaar):  Vrijdag 19:00 - 21:30

Inzamelen oud papier Meerssen-Oost

Wanneer

3e zaterdag van de maand. Vóór 9.00 uur oude papier en karton goed gebundeld buiten zetten op de stoep.

Waar

Meerssen-Oost : Markt, Gansbaan, Hoekweg, Herkenberg, Houthermerweg, Eijsendaalweg, Volderstraat, Beekstraat, Vauwerhof, Kuileneindestraat, Kookstraat, Aan de Pletsmolen, Op de Beukel, Humcoverstraat, Humcoven (tot aan de Visweg), Visweg, Vogelzang, Lange Raarberg, Korte Raarberg, Raar, De Damiaan, Synagoge plantsoen, Gerberga plantsoen, Veeweg (tot aan Nachtegaal)

Spelregels inzameling oud papier & karton

 • Verpak oud papier in dozen, of maak handzame bundels, zodat het papier niet kan wegwaaien.
 • Zorg ervoor dat geen ander afval tussen het oud papier zit

Wat mag en WEL en NIET bij het oud papier

 

De Sint komt op huisbezoek

Nu Sint Nicolaas bezig is met de voorbereiding van zijn lange reis vanuit Spanje naar Nederland is een bericht van de Sint ontvangen dat hij dit jaar weer op bezoek wil komen bij al die lieve kinderen in Nederland. Bijzonder wil hij de kinderen in Meerssen en omgeving vereren met een bezoekje. De Sint wil niet alleen op bezoek komen bij de kinderen thuis, maar komt ook graag bij verenigingen, bedrijven of waar dan ook, om een leuk feest met de kinderen te vieren. Om de bezoekjes goed te regelen en er zeker van te zijn dat geen enkel kind wordt overgeslagen heeft de Sint ervoor gezorgd dat zijn afspraken worden geregeld door Scouting Meerssen. Via onze vereniging kan een afspraak met de Goedheiligman en zijn knechten worden geregeld. Voor een bezoekje thuis of bij Opa/Oma, vereniging, bedrijf of waar dan ook kan contact worden opgenomen met Dhr Akkermans, telefoon: 06 54397820. Zij zorgt er dan voor dat de afspraken worden opgenomen in de agenda van de Sint. Om de organisatiekosten te dekken wordt per half uur bezoek een bedrag gevraagd van € 37,50.

Wees er snel bij want de agenda van de Sint wordt al snel gevuld!

Het nieuwe Scoutingseizoen 2018-2019 gaat van start!

Na een geslaagd zomerkamp is het weer tijd voor het nieuwe Scoutingseizoen. Vanaf 28 augustus starten de diverse leeftijdgroepen weer hun activiteiten. Ieder jeugdlid ontvangen binnenkort een uitnodiging via hun staf.

Kijk zelf maar hoe leuk het kan zijn. Wil je mee doen? Kom dan eens langs tijdens een van onze opkomsten in ons Scoutinggebouw en doe gewoon mee.  Je mag de eerste 4 keer gratis komen meedoen!

Hieronder volgen de start data:

 •  Welpen Shanti (8 tot 11 jaar meisjes): Dinsdag 28 augustus
 •  Welpen Mowgli (8 tot 11 jaar jongens): Donderdag 13 september
 •  Gidsen (11 tot 14 jaar meisjes): Vrijdag 31 augustus
 •  Verkenners (11 tot 14 jaar jongens): Vrijdag 31 augustus
 •  Shero's (14 tot 18 jaar jongens/meisjes): Vrijdag 7 september

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief met het laatste groepsnieuws

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube