Deelname Natuurwerkdag Welpen Mowgli & Shanti

De Welpen Mowgli & Shanti van Scouting Meerssen hebben op 3 november 2012 meegedaan aan de Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag is altijd op de eerste zaterdag van november en is dé grote make-over van het Nederlandse landschap. Op deze dag zetten zich tal van vrijwilligers in om poeltjes schoon te maken, wilgen te knotten, fruitbomen te snoeien, grienden af te zetten etc.

Zorgen voor de natuur heeft Scouting hoog in het vaandel staan, daarom hebben de Welpen op de locatie Vroenhof ook goed de handen uit de mouwen gestoken en hun bijdrage geleverd aan de natuur. Onder begeleiding van medewerkers van Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg) en vrijwilligers van IVN Meerssen zijn ze aan de slag gegaan om takkenrillen te maken. Het nut van takkenrillen is dat ze een schuilplaats en nestgelegenheid bieden aan dieren als egels en wezels. Er leven ook veel insecten in takkenrillen die dan weer een voedselbron kunnen vormen voor de zangvogels.

De Welpen kwamen thuis met groene vingers, letterlijk en figuurlijk. Samen hebben ze een leerzame en vooral leuke dag gehad! Klik hier voor foto’s Natuurwerkdag.
Ook staan er foto’s en een stukje tekst op de website van IVN Meerssen Natuurwerkdag.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief met het laatste groepsnieuws

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube